عصارهگیری قهوه با موکاپات یکی از روشهای محبوب و ساده برای تهیه قهوهای غلیظ و خوشطعم است که ویژگیهایی مشابه اسپرسو دارد. با استفاده از این دستگاه دستی، آب تحت فشار بخار از میان قهوه عبور کرده و عصارهای غنی و متعادل تولید میشود. در این روش، دم کردن قهوه با موکاپات امکان تهیه قهوهای با طعمی دلپذیر و بافتی مشابه اسپرسو را به شما میدهد، اما با فشاری کمتر که نتیجه آن قهوه دمی موکاپات با طعم ملایمتر است. این روش برای علاقهمندان به قهوهای غلیظ و با طعمی متوازن انتخابی ایدهآل است. اگر میخواهید با جزئیات بیشتری از مراحل و طرز تهیه قهوه با موکاپات آشنا شوید، ادامه مطلب را بخوانید تا روش دقیق عصارهگیری و دم کردن قهوه با موکاپات را بیاموزید.
طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات

آرش عبدالهی زاد


برای دمآوری قهوه با موکاپات چه چیزهایی لازم داریم؟
مواد لازم
- قهوه آسیاشده
- آب
تجهیزات لازم
- دمافزار موکاپات
- منبع حرارت
- فنجان یا ماگ
زمان دمآوری
5 دقیقه
دمای آب
90-95 درجه سانتیگراد
سایز آسیاب قهوه
آسیاب متوسط
میزان قهوه مورد نیاز
15 گرم قهوه
دستورالعمل طرز تهیه
جدا کردن اجزای موکا پات
موکاپات را باز کنید و قسمت پایینی که همان مخزن آب است را جدا کنید.
آب را اضافه کنید
آب گرم حدوداً 90 درجه را تا جایی که روی بدنه مخزن علامتگذاری شده پر کنید.
قرار دادن فیلتر در جای مخصوص خود
قسمت فیلتر مخصوص برای قهوه را روی مخزن آب قرار دهید.
قهوه را داخل مخزن بریزید
به میزان یک و ½ قاشق غذاخوری (15 گرم) قهوه را داخل آن بریزید.
لطفا قهوه را تمپ یا فشرده نکنید تا بخار آب، راحت از دانهها عبور کند.
روی قهوه را صاف کنید
در این بخش نیازی به تمپ کردن قهوه نیست؛ فقط روی آن را با دست یا یک قاشق صاف کنید.
درپوش بالایی موکاپات را ببندید
درپوش بالایی موکاپات را روی قسمت مخزن پایین قرار دهید و بچرخانید تا روی هم کاملا چفت شوند. دقت کنید که قطعات خوب بسته شوند.
قراردادن منبع حرارت روی موکاپات
موکاپات را بر روی حرارت متوسط کم قرار دهید.
در صورتی که حرارت زیاد باشد، ممکن است قهوه بسوزد.
چند دقیقه منتظر بمانید
چند دقیقه منتظر بمانید تا آب در مخزن به جوش آید. پس از آن، قهوه به آرامی در مخزن بالایی جمع میشود. زمانی که صدای بیرون زدن حباب را متوجه شدید، حرارت را خاموش کنید و موکاپات را بردارید.
قهوه را سرو کنید
عصاره قهوه بدست آمده را در فنجان بریزید و در صورت تمایل، شیر یا شکر به آن اضافه کنید و لذت ببرید.
ویدئو عصارهگیری قهوه با موکاپات
با استفاده از توضیحات بالا و دیدن ویدئوی زیر، میتوانید با دمافزار موکاپات یک قهوه حرفهای درست کنید.
جدول ارزش غذایی قهوه موکاپات
ارزش غذایی قهوه متغیر است و به عواملی مانند نوع قهوه، میزان قهوهخردشده و روش تهیه بستگی داشته باشد. اما به صورت میانگین، ارزش غذایی برای یک فنجان قهوه (حدود 240 میلیلیتر) و بدون هیچگونه افزودنی شیرین و یا شیر به شرح زیر است:
کالری | کافئین | چربی | کربوهیدرات | پروتئین |
2 | 95 میلیگرم | تقریبا 0 | حدود 0.2 گرم | حدود 0.3 گرم |
و در آخر..
عصارهگیری با موکاپات یکی از روشهای ساده و کاربردی برای تهیه قهوهای با طعم غنی و عطر دلپذیر است که میتوانید به راحتی در منزل تجربه کنید. دم کردن قهوه با موکاپات به شما این امکان را میدهد که بدون نیاز به دستگاههای پیشرفته، قهوهای با کیفیت نزدیک به اسپرسو تهیه کنید. این روش، بهخصوص برای علاقهمندان به قهوه خانگی، انتخابی ایدهآل محسوب میشود. اگر به دنبال تجربه بهتر هستید، استفاده از مواد اولیه باکیفیت، از جمله خرید قهوه رست شده مناسب، اهمیت بالایی دارد. شما چه تجربهای در استفاده از موکاپات داشتهاید؟ خوشحال میشویم نظرات و دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید!
مطالب مرتبط

لایت رست یا برشتهکاری روشن چیست؟

آرش عبدالهی زاد
20 بهمن 1403
سورسوپ چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید